29 februari 2012

The List

Visst är det lite konstigt att filmtiteln "Deception" blir "The List" i den svenska översättningen?? Nu var det ju ganska passande eftersom det är namnet på en hemlig sexklubb.
Maken avfärdade den här filmen då han trodde att det var nått gay-romantiskt dravel, den har nämligen hamnat i kategorin, drama, romantik, triller. Och romantisk det är den då inte! Men visst triller och lite drama... Det är tidsvis spännande, tidsvis obehagligt, men själva storyn är helt ok. Eftersom Hugh Jackman spelar en riktigt läskig typ så får man inte de där snygg-vibbarna, han är för otäck för det. Hjälten Evan McGregor.... är riktigt mesig i typ hela filmen.

Nä hörrni... lägg de här 1.45 timmarna på nått annat. Det blir en tisdagsfilm av den här. Maken gjorde helt rätt som är och ser Missions Impossible på bio istället!

The List

What´s your number?

Härligt, ännu en bra film. Det här var en skön söndagsrulle. Romantisk komedi, snygg feelgood-film. Visst är det förutsägbart men det spelar ingen roll. Satt ett tag och funderade på Chris Evans, efter att Imdb:at honom så ser jag att han är Captain America, fast han ser bättre ut i den här filmen!

Alltså, den här typen av film finns det ju massor av, jag har sett en hel del av dem, och därför så är det kul att spring på en bra. En som är roligt, snygg, bra manus och skådisar. Och ja... går den på tv så kommer jag nog att se den igen. :-)

What's Your Number?

28 februari 2012

Mission Impossible - Ghost Protocol

WOW, vilken film! Den här kan jag gå på bio och se en gång till! Drygt 2 timmar och inte en transportsträcka, det är fullt ös hela filmen. Spänning, tempo, biljakter, explosioner, action på högsta nivå. Häftiga och snygga miljöer. Det står ganska snart klart att BMW är med och sponsrer, och den här bilen är inte att leka med Bmw i8 Mission Impossible och den Ethan Hunt kraschar på slutet..... SUCK!

Eftersom jag inte är galen i Tom Cruise så är det inte därför jag älskar den här filmen. Det är för effekterna och att den är så snyggt gjord, att storyn är toppenk och de lyckas t.o.m. att få mej att gråta en aning på slutet. Filmen har allt!

Ska du gå och se 1 film på bio så är det den här du ska välja!


Mission Impossible - Ghost Protocol




Om nått ska dra ner den här bioupplevelsen så är det de tre som precis bolmat och sedan sjunker ner i fåtöljerna framför oss. Det stank rök! Som tur var kunde vi byta plats i salongen....

26 februari 2012

Crazy, Stupid - Love

Jamen äntligen! Där satt den! Lördagsfilmen!
Har finns allt. Den är roligt, vi skrattar högt flera gånger, den är oförutsägbar och det är inte illa för en romantisk komedi. Jag grät en skvätt på slutet, och det är alltid bra. Det blir pinsamt och dråpligt, men inte på ett obehagligt sätt.
Vi t.o.m. spolade tillbaka och kollade några sekvenser en gång till. Filmen är välarbetat och har en massa små roliga detaljer. Skådespelarna är toppen och manus är bra. Det är modernt och rappt, när t.ex. Hannah (Emma Stone) ser Jacobs (Ryan Gosling) vältränade överkropp säger hon nått i stil med "Herregud, du ser photoshopad ut!" eller när Cal (Steve Carell) drygar sig med en plånbok med kardborreband.
Den här kan jag lätt tänka mej att se fler gånger, nästa köpa för att ha hemma.

Det här är en film jag starkt rekomenderar! Se den!

Crazy-Stupid-Love

20 februari 2012

Abduction

Äntligen blev det filmtajm i lördags, vi valde action, drama, triller, för det lät ju lovande. Och det var det säkert -om man är 15...... Känns som att målgruppen nog var de som gillar Twilight-filmerna. Men visst, det var lättsmält underhållning, spännande och action. Sigourney Weaver, Alfred Molina och självaste Mikael Nykvist är med. Helt klart upplagt för en uppföljare.

Men nu när jag skulle skriva om den kom maken och läste över axeln : "Ahaa.... Abduction..... har du sett den???" Jag svarade: " Öhh... jaa... och du satt bredvid!"

Så den lämnar inga djupa avtryck, men måste alla filmer göra det? Kan det inte bara vara trevligt att fly från verkligheten och slippa tänka för en stund? Att inte behöver klura på vem mördaren är, eller hänga med i någon rapp dialog, eller komma ihåg 8 olika storys som vävs samman i slutet, utan bara.....se.

Taylor Lautner som ny "filmhunk".....kanske om man är 15 då. Jag retade mej mest på att han har så konstiga ögon, ögonbrynen hänger liksom ner så ögonen blir som minimala streck. Herregud! Nu Imdb:ar jag killen och då spelar han Jacob Black i nämnda Twilight..... då förstår jag lite mer, och hade nog i ärlighetens namn förmodligen inte hyrt rullen in the first place. Jag är alltså en av dem som varken läst böckerna eller sett filmerna och därför "missat" den här skådisen.

Men men.....

Abduction


14 februari 2012

Nyfiken i en strut.....

Jag la på kuveret med filmerna till Lovefilm igår, alltså ska det dimpa ner 2 nya filmer imorgon. Men jag kan inte vänta på vad som komma skall. Måste logga in och tjuvkika. He he....

"The List" (Hugh Jackman, Ewan McGregor) och "Abduktion" (Mikael Nyqvist) är på ingång. Det blir nog bra det! Den första av dem hamnade på min filmlista efter att jag såg en trailer på en annan DVD jag hyrde. Tycker att det händer lite då och då, den andra ville jag se på bio, men hann inte.

Men ikväll får jag väl beta av något inspelat på hårddisken.....
Godkväll!

12 februari 2012

Cowboys & Aliens

Ja herregud! Här var det action och spänning i hela 2.15. Men varför hyr jag sånt här när jag knappt törs se den???? Sitter och kisar mellan fingrarna och måste spola lite ibland. Inte för att den är dåligt utan för att det är otäckt. Eller ja.... det är ju alltså vilda västern möter alien... den går under action/fantasy/sci-fi så det är både hackat och malet liksom. Men om man inte går in på detaljer som huruvida det är verkligt eller inte, så är det en rackarns spännande film. Att den var lång märkes inte då det hände grejer hela tiden. Kul med lite vilda västern, det är man inte bortskämd med på sista tiden. Daniel Craig och Harrison Ford är helt ok. Jag tycker nog att Craig passar bättre i atcion än som Mikael Blomqvist..... han passar liksom i att vara halvskadad, skitig och blodig....

Skulle nog till och med ge den en fredagkväll. :-)

Cowboys & Aliens

11 februari 2012

2012 - Ice Age

Hade väl inga stora förhoppningar på den här filmen, men jösses! Tur att den bara är 1.32 lång, men det blev plågsamt ett tag. Fick t.o.m. spola och då är det illa. Halvtaskigt manus, effekter som nästan ser "hemmagjorda" ut och skådespelarna... suck!
Nä... tyvärr, detta blir en totalsågning. Hade ändå hoppats på en "Lördagsfilm" men det blir ett stort "NO, NO"

Skulle ha valt "Bond" på 4:an istället

2012-Ice-Age

5 februari 2012

Captain America

Trodde att det var maken jag såg filmen på bio med i somras, men han hade inte sett den tidigare. Fast då såg jag den i 3D och visst, det ger det hela en dimension till. Undrar föresten vem jag gick med... :-) Så... Varför hyr jag en film jag redan sett?? Jo, den är en underhållande och spännande film. Måste dock erkänna att Stanley Tucci ger mej kalla kårar, efter att han spelat psykopat av värsta graden i filmen "Flickan från ovan". Det var en otäck och mycket obehaglig film. Här finns allt en Marvel-rulle ska innehålla. Hjältemod, action, häftiga effekter, en riktig skurk och det där "America-fixar-allt!" Drygt 2 timmars ren underhållning, det är vad jag får. Det är nog också svaret på frågan varför jag väljer att se den igen. Sen är det klart att en snygg hjälte inte skadar.....

Captain-America-The-First-Avenger

4 februari 2012

The Company men

Det blev en sen DVD när barnen lagt sig. Var nog mer sugen på en action, men det här lät ok. Den klassas som drama och i det facket passar den bra. Bitvis lite seg fastän den bara var 1.44 lång. Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Maria Bello och Kevin Costner gör hyfsade insatser. Handlar om neddragningar, arbetslöshet m.m. Ingen feelgood-fil direkt, men lite småtrevlig. Inte riktigt passande en fredagskväll, men väl en tisdag!


The-Company-Men

2 februari 2012

Hyrda filmer 2012 -hittills!

Några DVD:er har vi hunnit med iår. De var väl ok, med Green Lantern och Baksmällan 2 rekomenderas! Den först hade härlig action och den andra... underhållande, spännande och kul. Och missa för allt i världen inte bilderna till eftertexten!!! Den är lika kul som 1:an.
De som jämför dessa filmer med "Bridesmaides"... nää... det är inte ens samma liga! Den var obehaglig och äcklig!


Filmer hyrda 2012 -hittills:

Green Lantern
Then she found me
Baksmällan del II
Love, Wedding, Marriage
Apornas planet (R)evolotion

Filmer på bio 2012 -hittills!

Hittills har jag bara hunnit se 2 filmer iår, men januari är ju en rätt upptagen månad. Huvudjägarna var en oväntat bra film. Lite blodig, men sånt får man ta ibland. Rekomenderas!
Tintin......jo den var ju bra gjord. Men jag saknade den rappa och fyndiga dialogen som riktiar sig till vuxna, nått som finns i så många animerade familje-filmer numer. Visst är det häftigt med 3D, men den här skulle man nog kunna hyra istället för att se på bio.

Filmer jag sett på bio 2012 -hittills:

Huvudjägarna
Tintins äventyr

Hyrda filmer 2011

Fastän det blev rätt många biobesök det här året, så har vi såklart fortsatt hyra film. Ibland när jag sett nått bra som jag vill se igen, eller som jag vill att maken också ska få se, ja då sätter jag upp den på Lovefilm-listan.

Filmer hyrda år 2011:

Beautiful Boy
Sarahs nyckel
No strings attached
Arthur
A little bit of heaven
Sherlock Holmes
Dumma mej
Hollywood ending
Morning Glory
Limitless
World invasion:Battle Los Angeles
Gullivers resor
How do you know
The Lincon Lawyer
Liver efter detta
The Rebound
The Adjustment bureau
Due date
You again
Life as we know it
Everyday
The Greatest
Easy A
Social Network
Sammys äventyr
Kärlek i New York
Red
The other guys
Letters to Juliet
Tron Legacy
I rymden finns inga känslor
The switch –Pappa på burk
Trubbel i sagolandet
Wall Street: Money never sleeps
Barbie: Ett modeäventyr
Grown ups
The kids are all right
Sex and the city 2
The Back-up plan
The ghost writer
I min vildaste fantasi
Isprinsessan
Knight & Day
En galen natt

Filmer på bio 2011

Här har jag faktiskt listat biofilmer, det blev endel såna också.

Filmer som jag sett på bio 2011:

En dag
I am number four
Thor
Smurfarna
Source code
Something borrowed
Bridesmaids
Transformers –Dark side of the moon
Super 8
X-men: First class
Bilar 2
Bad Teacher
Hur många lingon finns det i skogen
The Tourist
Min låtsasfru
Burlesque
Love and other drogs
Trassel
The king´s speech
The town
Going the distance
Unstoppable
Shrek –nu och för alltid
Bröderna karlsson
Trollkarlsens lärling
Salt
Inception
Eat, pray Love

Hyrda filmer 2010

Nu börjar det bli galet mycket film!
Halva det här året var jag föräldraledig, och då blev det väl en och annan DVD....

Hyrda filmer 2010:

When in Rome
Last holiday
Kick-Ass
The A-team
Surrogates
Killers
Serious moonlight
Iron man 2
Har du hört ryktet om Morgans?
Prince of Persia
Clash of the titans
Whip it!
Flickan från ovan
Percy Jackson och kampen om åskviggen
Motherhood
Resan till jordens medelpunkt
Green Zone
Tooth fairy
Hannah Montana The Movie
Up in the air
Ice castles
Me and Orson
Sky captain an the Worl of tomorrow
The boat that rocked
Veronika bestämmer sig för att dö
Det regnar köttbullar
Äntligen midsommar!
End of days
Borta bäst, hemma värst
Echelon Conspiracy
En shopaholics bekännelser
Last chanse Harvey
Barbie i en sjöjungfrusaga
Penelope
17 again
Tidsresenärens hustru
Allt för min syster
Duplicity
Flickvänner från förr
Baksmällan
Julie och Julia
Monsters vs Aliens
Allt flyter
Tingeling och den förlorade skatten
Knowing
I hate Valentine´s day
Låt den rätte komma in
Traitor
The proposal
Bedtime Stories
G.I. Joe: Rice of cobra
I love you, man

Hyrda filmer 2009


Det här året fick vi vårt 3:e barn, så då blev det endel filmnätter....

Filmer hyrda 2009:

Terminator Salvation
Watchmen
X-men: Wolverine
Dumpa honom!
Step Brothers
Bolt
Outlander
If only
Mimzy
Blindness
Barbie och de tre musketörerna
Star Trek
The Incredible Hulk
Neverwas
Baby mama
Dinotopia
Passengers
Skönheten och Odjuret
Tre systrar och en mamma
Vi hade i alla fall tur med vädret igen
Wild child
Arn –Riket vid vägens slut
Arn –Tempelriddaren
Yes man
The International
Wanted
Evan den allsmäktige
Derailed
En dag i livet
Jiddra inte med Zohan
Cleaner
Taken
The Dark knight
Nu eller aldrig
Vantage Point
Den tatuerade änkan
Wicker man
Frukost på Tiffanys
A cup of love
Kärlek på hal is
Stranger than fiction
The eye
The new world
It runs in the family
Eagle eye
Vänner för livet
The last king of Scotland
Meltdown
Dödlig fälla
The heartbreak kid
Cold comfort farm
Waitress
Min brors flickvän
Perfect stranger
Den man älskar
Fools gold

Hyrda filmer 2008

Nu när jag börjar gå igenom filmerna, så undrar jag hur jag hunnit se alla. Vissa är jag tvungen att kolla upp för jag minns inte vad den handlade om, men de flesta har varit bra.

Här är listan på hyrda filmer under 2008, det var då jag började med Lovefilm.

Beowolf
Over her dead body
10 000 B.C.
En askungensaga
Prinsen och jag
What a girl wants
Dragonfly
Return to sender
I could nerver be your woman
Unknown
27 dresses
P.S.
På smällen
Jumper
Gracie
Gone baby gone
National Treasure 2
Guldkompassen
Surf´s Up
Good lunch Chuck
Mr. Brooks
The Queen
The best man
Jakten på lycka
Next
Fantastic Four – Rise of the silver Surfer
Walk the line
Imagen me and you
Romeo + Julia
Ond aning
Natt på museet
Spider-man 3
Catch and release
Monster till svärmor
Ryktet går

1 februari 2012

Hur det började...

Det började med hyrfilms-listan på Lovefilm, jag är uppe i 192 titlar där nu. Så jag undrade lite om alla filmer jag sett. Kommer jag ihåg dem? Var de bra? Vet att jag sett endel av dem på bio, men hyrt dem för att se igen. Jag är en sån som gillar att se filmer flera gånger, ja eller åtminstone de bra. När jag gick igenom listan så är det mest action, en hel del romantiska komedier, vissa barnfilmer, inte så många draman och definitivt ingen skräck.

Jag kommer att lägga upp titlarna på de filmer jag hyrt, men därefter har jag tänkt att ge en kort recension på bio- och hyrfilmer.

Nu kör vi!!