25 mars 2012

127 timmar -igen

Ganska snabbt kom det en ny film hem i brevlådan, -tack för det Lovefilm! Men det har inte blivit av att vi sett slutet förens nu, men visst har jag undrat och tänkt på det. Inte för att jag inte visste hur det gick utan mer ... hur det gick till. Och det var blodigt vill jag lova! Satt med kudden framför ansiktet en hel del, försökte kolla lite men maken sa ifrån på skarpen " Kolla inte nu sa jag ju!!" Det var obehagligt, det var hemskt, ett tag nästan kräktes jag, på slutet grät jag massor. Det otroliga är ju att det är sant!!!

Har hört att boken ska vara bra, det är filmen också! Jag skulle inte vilja ha den osedd. Men när vi sett klart den var jag tvungen att se på något annat också, för att neutralisera allt det hemska liksom...

18 mars 2012

Bee Movie

Sonen har varit sjuk. Han är i den åldern att han vill se samma film många gånger. Så nu har vi sett Bee Movie...vill jag lova!!!! Maken kläckte den fina iden att se den på engelska nu, för vid det här laget borde grabben kunna varje replik. Synd att inte jag kom på det, de här 3 dagarna jag vabbade.

Men, till filmen, den är klart sevärd de 2-3 först gångerna. Då växer den lite. Den är snyggt gjord, bra musik och story. Det ska bli kul att höra orginalröster och "orginal"-skämt, för med svenska röster så är den sådär. Absolut inte i klass med Ice Age eller de 2 första Shrek-filmern. Det kanske är för att någon lite för känd, med lite för mycket pengar har gjort filmen, vad vet jag....
Men det är fin underhållning när man har en liten kotte bredvid sig i soffan!

Bee Movie

127 timmar

Fick hem filmen för ett tag sedan och har velat lite. Maken är inte så intresserad och jag vill/vågar inte se den själv. Men så berättade en kollega att den var bättre än väntat, riktigt bra faktiskt. Det övertygade maken och vi började kolla. Visst var det spännande, men på ett lite knäppt sätt, för man VET ju vad som kommer att hända, typ ALLT.... man vet bara inte hur. Så det där obehagliga, olustiga finns i magen mest hela tiden. I allafall tills filmen når 47 minuter för där stannar den. Pixlarna flyger över bilden och ja... nä... Vi testar att spola lite, steppa lite, rengöra filmen ett par gånger men inget hjälper. Vi testar att strunta i en bit och hoppa framåt, men det vill sig icke!!! Vi kan inte se klart filmen!

Så nu får jag skicka tillbaka den och vänta tills de skickar en ny kopia.... snacka om cliffhanger.....

14 mars 2012

I don´t know how she does it

Den här filmen damp ner i brevlådan idag, otroligt den har release datum på Blu-ray/DVD idag!!
Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Visst vill jag se den, men när jag läste på omslaget.... så kändes det så välbekant. Livet som arbetande småbarnsmamma består av att stressa och jonglera. Men efter att ha sett filmen så ligger jag i lä!!! (skönt!)

Den har högt tempo och man blir uppstressad av att se hennes stressade liv. Men det är väldigt stor igenkänningsfaktor, logistiken, listorna, det dåliga samvetet, kämpandet för att ha alla bollar i luften. Sedan blir det såklart "hollywood" av det hela, men varför inte?! Det är en härlig feelgood film.

Det var rätt skönt att se kaos hemma hos dem, att allt inte flöt på perfekt och att hon faktiskt tappade någon boll ibland. Det blev mer realistiskt då. Sarah Jessica Parker är perfekt i den här rollen, jag riktigt känner för henne. Greg Kinnear spelar maken och Pierce Brosnan är chefen/kollegan hon jobbar så mycket med. Alla tre gör bra ifrån sig och är med och lyfter filmen.

Jag tvingade maken att se den med mej, han tyckte väl inte att den var lika bra som jag, men helt ok. Det här en en film som jag rekomenderar till alla småbarnsföräldrar, till mammorna för att den är kul och till papporna för.... ja vi fungerar så! Ganska många av oss iallafall......
Helt klart en lördagsfilm, jag skulle lätt kunna se den igen!!


I Don't Know How She Does It

12 mars 2012

Midnatt i Paris

Änltigen, en Woody Allen film som jag sett till slutet. Jag vet inte varför jag inte gillar honom eller hans filmer, men han är så stirrig och ryckig hela tiden. Även nu känns det som om Owen Wilson spelar honom, med sitt överentusiastiska sätt.

Måste erkänna att jag inte talade om att det var en Woody Allen-film när vi började se den, när det framkom i förtexten suckade både maken och hans kompis. Men vi beslöt att ge det en chans, och tur var väl det. Bra skådiskar och en smart och rolig story. Ett inte helt förutsägbart slut, sånt gillar jag. Inte så värst lång var den heller 1.34... precis lagom.

Fast att lägga den i kategorin "Fantasy, Komedi, Romantik" som Lovefilm har gjort.... nja... ok för romantisk komedi, med Woody Allen ryck...... En Onsdags-film blir det nog.

Midnatt i Paris

5 mars 2012

Blue Valentine

Suck...jag har gjort det igen. Skickat tillbaka en film som jag inte tittade klart på. Vi gav det 1 timma, maken satt tålmodigt bredvid och inte en enda gång suckade han irriterat eller himlade med ögonen. Men när t.o.m. jag lessnade på filmen, ja då hade han lidit ett bra tag för min skull. Vi kollade på nått inspelat från hårddisken istället.

Filmen, det vi såg, var tragisk, desperat och bara usch.... Det var inte ens så att jag ville se hur det gick för dem, så nej... den här rekomenderar jag inte. MEN... smaken är som baken, nån annan kanske tycker den är super!

Hyrde den för att Ryan Gosling och Michelle Williams hade huvudrollerna, och jag har ju precis sett dem i 2 andra filmer, så jag tänkte att det kunde vara kul att de dem i den här. Den hade fått medel-recensioner på Lovefilm, men egentligen lyssnar jag inte på sånt, utan ser det jag tycker verkar spännande. Inget smart drag denna gång!

Blue Valentine

2 mars 2012

This Means War

Bio idag igen, härligt! Känns som att jag är på väg tillbaka in i bioträsket!

Den här filmen har väl inte fått några höjdarrecensioner, men åandrasidan så bryr jag mej inte så mycket om sånt. Den klassas som action, komedi och romantik, och visst fanns det väl allt i den, men på ett bra sätt. Filmens tyngd ligger nog på komedin och action tycker jag. Den var kul och lättsmällt. Reese Witherspoon spelar inte fånig bimbo, men det var ju ett tag sedan....

Bra tempo och endel skratt, snygga skådisar och skaplig dialog.
Jag hade trevligt och det får nog bli en torsdagsfilm av den... passande eller hur?!

This Means War