22 juli 2012

Smekmånaden från Helvetet

En romantisk komedi, mysigt med tjejfilm! Den här sa maken direkt att han inte ville se, men det var helt ok, vi körde en tjejkväll och såg på film.

Den började lite väl knäppt, men tar sig.... Huvudrollen spelas av Dave Annable, och jag funderar ett tag på vem han är lik, och det är ju sångaren Adam Levine i bandet Maroon 5. Kolla upp det ni! ;-)
När Rob Schneider dyker upp är jag rädd att det ska spåra ur helt, men han spelar sin typiska karaktär från "50 first dates", "Hollywood Gigolo", "The Hot Chick" m. fl. och det funkar!

Filmen utspelar sig mestadels på Hawaii, så det är underbara miljöer. Den är rolig och spännande. Kul också med Tia Carrere som mest är bekant för mej som "Sydney Fox" i "Kultjägarna" TV-serien från slutet av 90-talet.

Filmen fyller ut de 1 timma och 40 minutrar finfint. Jag ger den en torsdagsfilm!

Smekmånaden från helvetet

21 juli 2012

Setup

Action, drama är kategorierna från Lovefilm, och ja... det stämmer nog. Men det blir både rått och blodigt emellanåt. Det här är 50 Cent´s film, eller Curtis Jackson. Bruse Willis är bara en biroll, inte mycket att tillföra alls. Filmen känns varken genomtänkt eller vidare påkostad. Handlingen är väl ok, men näää.... hela stilen är gammal, jag har svårt att tro att den är från 2011.

Den här kan ni lätt hoppa över! Förstår att den inte gick på bio.....
Måndagsfilm...

Setup

17 juli 2012

Snow White and the Huntsman

En regnig måndag, som gjort för bio. Jag hade väl inga direkta förväntningar på filmen, förutom att jag gillar Chris Hemsworth -skarpt!!! Men oj så bra den var! Otroliga effekter, jättebra story, allt fanns med, den elaka drottningen var magnifik! Charlize Theron storspelar. Det enda oklassiska är väl att prinsen är en jägare, lite älvstoft och magi, men annars så... Eftersom jag inte sett "Twilight-filmerna är Kristen Stewart en ny bekantskap för mej. Jag tycker att hon spelar bra, passar i den här rollen som tuff men ändå söt och fin......

Visst levererar Hemsworth som den starka fantastiska hjälte han är, men faktum är att Snövit,  räddar honom när han ligger utslagen... girlpower :-) Ganska oväntat är de gånger jag håller på att hoppa ur stolen, bra skrämseleffekt! Det är inte någon gullig film, vet inte om jag tycker att 11 år är bra satt, 15 kanske vore mer passande. Men det är överraskande och roligt att de fått ihop en gammal saga, till ett modernt, spännande äventyr, inte illa!

Jag tror inte att jag ser den på bio igen, men jag kommer garanterat att hyra eller köpa den när den släpps! Det är en klockren lördagsfilm, se den!

Snow white and the Huntsman

15 juli 2012

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Så ramlade den äntligen ner i brevlådan. Förväntningarna fanns där, t.o.m. maken ville se den här filmen. Själv tänkte jag se den redan på bio i vintras, men hann inte. Fick höra att man skulle vara koncentrerad och att det krävdes lite tanke och engagemang för att hänga med i filmen.

Men.... alltså den är 2 timmar och 7 minuter.... de skulle LÄTT kunna ta bort ½-1 timma. Jag fattar inte hur den kan vara så seg, för det är inte större fel på manus, och skådespelarna är ju välkända och bra. Men det går långsamt. Colin Firth, Gary Oldman, Tom Hardy, svenske David Dencik ("Män som hatar kvinnor" "Hamilton - I nationens intresse") och regisören Tomas Alfredson... Det låter ju som upplagt för en helkväll, men icke!

Den går under kategorierna action, drama, internationell terror..... det där med action ver jag inte om jag håller med om. Hela filmen är mörk och dyster, riktigt spännande blir det inte.

Tyvärr kan jag inte rekomendera den här filmen, det får bli en måndagsfilm....

Tinker,Tailor, Soldier, Spy

8 juli 2012

Moneyball

Drama och sport var kategorierna som den här filmen blivit tilldelad. "Den får du se själv!" sa maken.... Men när det väl kom till kritan så satt han bredvid och kollade, alla 2 timmar och 13 minuter. Jag fick t.o.m. pausa när han gick ifrån en sväng.

Man behöver inte gilla baseball för att gilla filmen, den handlar egentligen om att testa nya saker, att våga tänka annorlunda och att stå upp för det man tror på. Det är en lite djup men underhållande film, bitvis riktigt spännande. Brad Pitt och Jonah Hill lyfter filmen, Philip Seymour Hoffman spelar vresig otrevlig tränare utan mycket till rollprestation. Varför Robin Wright står som 2:a namn förstår jag inte alls, det enda hon gör är att öppna en dörr och sitta lite avspänt i en soffa....?????

Det är en trevlig film, passande för en onsdag, möjligtvis torsdag...

Moneyball

7 juli 2012

The Amazing Spider-Man

Så var han här igen, spindelmannen, men inte Tobey Maguire som gestaltat honom 3 gånger tidigare, utan nu får vi möta en ny skådespelare, Andrew Garfield. Det är ingen fortsättning efter de andra 3 utan de börjar om från början och kör hela begynnelsestoryn en gång till. Jag förstår inte riktigt varför......

Nått annat som jag undrar över är att många av Marvels hjältar är föräldrarlösa och omhändertagna, Spindelmannen, Stålmannen, Hulken, Batman, flertalet i X-men. Hur och varför kommer det sig. Ska det övergivna barnet ligga till grund för att skapa en superhjälte som slåss mot det onda som gjorde dem föräldrarlösa. Finns det någon hjälte med levande lyckliga, biologiska föräldrar?????

Tillbaka till Spndelmannen. Den är otroligt snyggt och bra gjord, passar ypperligt att se i 3D. Den ofrivilliga skurken, Rhys Ifans har kommit långt från den skrevkliande walesaren i "Notting Hill". Han spelar riktigt bra!! Andra stora namn i filmen är Sally Field, Martin Sheen, Dennis Leary och söta Emma Stone.

Den här ska man se på bio, i 3D för att få ut det mesta möjliga av den! Helt klart en lördagsfilm!


The Amazing Spider-Man

3 juli 2012

Immortals

Men herregud!!! Här hade jag förväntat mej mycket mer, något i stil med "Clash of the Titans" men icke! Detta är en otroligt blodig film, ofta i slowmotion, så man riktigt ser hur blodet skvätter och sprutar. Nää det är inte min grej. Det går att se den i 3D också, men varför skulle man vilja ha hela vardagsrummet nerblodat?!

Lång var den också, 1 timme och 50 minuter, men så länge tittade inte jag, körde på dubbel hastighet så man hör ljudet ändå. Tycker det räckte mer än väl.
Mickey Rourke är läskigt passande i rollen som Hyperion, filmens äkreskurk. Han är riktigt strålande, men de övriga är väl mest bildsköna.

Nä hörrni, spara på tiden och se nått annat!
Maken frågade varför jag hyr sånt här, men i innehållsförteckningen så låter det bra. Och med tanke på att jag hyr och ser väldigt mycket film så måste man ju nån gång gå på en mina och få hem nått riktigt stolpskott. Som den här.... Det är egentligen inte så konstigt!

Immortals