9 augusti 2012

Madagaskar 3

Så var det dags för den udda kvarteten från Central Parks Zoo.  Uppföljare nummer 2 hade jag väl inga större förväntningar på, men där hade jag fel! Den är riktigt roligt, samma klass som den 1:a filmen. Bra tempo, aktuell musik, och flera vuxenskratt. Den är snyggt gjord, är lagom lång för barn 1½ timma.
Jag gillar ju Alex, Marty, Gloria och Melman, men pingvinerna... de och Mikael Tornving är som vanligt helt strålande. Naturligtvis finns det en skurk också, en otroligt envis kvinna som vill ha ett lejonhuvud på sin vägg.

Jag gillar den betydligt bättre än Ice Age 4, där visades också en förfilm med Simpson, som jag inte tycker var lämplig för barn, den slapp vi här! Trailerna före filmen visade kommande barnfilmer och hela visningen kändes mer genomtänkt. Bra!

Det här är en fredagsfilm, möjligtvis en lördagsfilm om man har barn!
Dottern 9 år ger den 9/10.. inte illa!

Madagaskar 3

8 augusti 2012

The dark Knight rises

Sista delen i Batman trilogin, tyvärr!!! För de här filmerna kan jag se om och om igen. Den är snygg, actionfylld och full av fart. Det enda negativa jag kan komma på är väl att de slåss lite väl mycket. Men jakterna, fordonen och alla bekanta karaktärer -underbart!

Christian Bale, ja man kan ju se filmen enkom för att se honom! Han har det där vemodet, det där sorgsna och uppgivna i början. Att sedan se Bruce Wayne vakna upp och hitta gnistan, härligt. Trotjänaren Alfred (Michael Caine)... kan man annat än älska honom?! Även Anne Hathaway, Gary Oldman och Morgan Freeman spelar bra! Kul action scener med Hathaway.....

Det tog ett tag innan själva storyn kom igång, men det kändes inte som 2 timmar och 45 minuter. Tiden gick superfort! Den var lite klurig och jag tror man ser många fler detaljer när man ser den igen, för det kommer jag absolut att göra! Slutet var lite oförutsägbart, sånt älskar ju jag.

Det är spänning, action, och några känslosamma tårar... Det här är en klockren lördagsfilm!!

The Dark Knight Rises

6 augusti 2012

New Year´s Eve

Åhh vilken gullig film. Tjejfilm igen och vi har sett konceptet förr i både "Love Actually" och "Valentine´s day" Men den här filmen är riktigt bra och sevärd. Bra skådisar och story. Den är stjärnspäckad så det står härliga till!! Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Zac Effron, Josh Duhamel, Khatrine Heigl, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Ashton Kutcher, Jon Bon Jovi med flera. Filmen handlar om små berättelser som flätas samman i ett nyårs magiskt New York!

Nästan 2 timmar härlig romantisk komedi. Jag kan lätt se den igen, men tror inte jag ska köpa den. Men en fredagsfilm är det allt!

New Year's Eve