31 maj 2013

Oblivion

Jag hann!!! Trodde inte jag skulle hinna se den här på bio, men jag är verkligen glad att jag gjorde det. Otroligt nog har maken redan sett den, för flera veckor sedan. Han tyckte den var bra och det är inget dåligt betyg, därför kände jag att jag ville se den och inte vänta tills dem kommer ut på hyrfilm.

Tom Cruise spelar robotreparatören Jack Harper. Han och hans team (Victoria Olsen spelad av brittiska Andrea Riseborough) bor i ett torn och har till uppgift att reparera drönare som blivit trasiga eller saboterade. Drönarna i sin tur har till uppgift att skydda vattenupptagningsprocessen. Jorden är invaderad och människorna måste söka sig till en annan planet för att överleva, vattnet måste vi ta med oss. De som attackerar drönarna kallas "Scaves", översattes till "Asätarna" i filmen. En dag kraschar en okänd farkost och drönarna sänds dit för att eliminera fienden. Harper börjar ifrågasätta sitt uppdrag och vem han egentligen är.

Det är action nästan hela filmen. Fantastiska, fantasifulla miljöer. Både i luften och på det sätt som New York har förvandlats. Musiken är grym! Jag gillar både den gamla musiken men helt klart den tyngre strids och kämpar musiken. Storyn är bra, fast den lämnar rätt många frågetecken efter sig. Jag skulle nog kunna grubbla ett bra tag, analysera och diskutera. Kul! Skådespelarna är bra, förutom Cruise och Riseborough medverkar Morgan Feeman, Bond-bruden Olga Kurylenko, och danska stjärnan Nikolaj Coster-Waldau.

Filmen är ganska lång, över 2 timmar, men det märks inte alls, tiden bara flyger iväg. Jag ger den betyget Lördagsfilm och skulle gärna se den igen!

Oblivion

21 maj 2013

Star Trek Into Darkness

Uppföljaren till nyinspelningen av kultserien. Ska kapten Kirk leverera? Svaret är Oja! Chris Pine har gjort rollen som James T Kirk till sin egen. Efter att ha växt upp med William Shatner´s tolkning av hjälten, så är det överraskande och roligt att jag faktiskt inte saknar honom alls...
Hela besättningen har gjort detsamma, de har på ett snyggt sätt tagit över rollerna, fast de utspelar sig tidigare än serien. Det är som en helt ny serie, fast med den där igenkännande känslan. Eftersom man vet vilka förhållanden de kommer att ha till varandra sedan. Kirk och Spock går från att inte tåla varandra i första filmen, till att acceptera och bry sig, i denna. Bones är lika tvivlande och pessimistisk -som vanligt, Scotty vimsar omkring och Uhura är den trygga hjälten med fötterna stadigt -på bryggan!

Filmen tar vid där den förra slutade. U.S.S. Enterprise fortsätter att utforska rymden, eller Kirk gör mer än så och åter igen är han ute i blåsväder. Men snart visar det sig vara bra med en kapten som inte godtroget följer regler, utan att ifrågasätta sina order. Hans order är att leta efter Kahn, en f.d. medlem i stjärnflottan, som efter en terrorattack flyr. Vem är han och vad vill han?

Filmen är 2 timmar och 22 minuter, det kan tyckas långt men inte alls. Filmen är strålande! Det är action och bra dialoger. Handlingen är genomtänkt och för oss framåt i berättelsen på ett snyggt sätt. Jag skulle vilja se mer av miljöerna ombord på Enterprise, för det är läckert gjort. Det finns humor och känsla -filmen igenom. Musiken och effekterna är bra, speciellt på slutet. Den här filmen vill jag se om, många gånger. Det blir nog till att köpa den när den kommer på blu-ray. Jag ger den betyget lördagsfilm +!!!!

Star Trek Into Darkness

8 maj 2013

Hit & Run

En kille som lever i vittnesskydd, följer med den ovetande flickvännen till Los Angeles, där personerna han vittnade mot vill hämnas. Det låter ju spännande och bra. Men det är så mycket mer, det är otroliga dialoger med samtalsämnen man börjar fundera på själv. T.ex. att inte berätta om en sak man gjorde innan man ens kände varandra, är det samma sak som att ljuga om det?!

Det är rapp dialog, mycket hjärta och humor, och en del helknasiga figurer i filmen. Action blandat med komedi. Bradley Cooper och Kristin Bell spelar bra, men den stora behållningen i filmen är Dax Shepard i  rollen som Charles Bronson. Han spelar trovärdigt och fångande.

Jag ska erkänna att jag i början tvivlade lite på den här filmen, men den liksom smög sig på en, och blev riktigt bra någonstans i mitten. Jag ger den betyget torsdagsfilm.

Hit & Run